Followers

Tuesday, 11 December 2012

Family Day 2012 , Pengkalan Balak , Melaka .

Assalamualaikkum , semua selamat malam . 
lama dah tak post . Ari ni tasha nk post gambar family day tasha kt 
PENGKALAN BALAK , MELAKA . Best sangat kt sane , dengan lawak jenaka sedare mara sangat menggembirakan untuk tasha . 
Tasha exited sangat nk naik banana bot , akhirnye 
family day tahon ni dapat naik banana bot . Mule - mule je nmpak berani
tpi bile banana bot tu dah jalan memekik melolong kt atas banana tu . Haha , kesian org kt
belakang ngan depan tasha sakit telinga tasha buatnye .  

Cube teke tasha yang mne ?? Haha tasha yg kedua dari depan .

Seronok betol family day tahon ni  . Gmbr yang kt bawah ni pulak time terime hadiah sebab kite org ade sukaneka , tasha tak main pon , tpi tetap dpt hadiah . Haha , tu lah untungnye family day tasha x main hadiah tetap dpt . 

ni time amek hadiah !

Ok lah smpai sini je tasha write post , tasha dah x twu lagi nk tulis ape . 
So selamat malam korang 
ASSALAMUALAIKUM  :')

Saturday, 6 October 2012

Cinta Perisa Dia .

CINTA PERISA DIA
KARYA LYNN DAYANA



Cinta itu mana boleh dipaksa. Ditolak, pasti jatuh. Dibuang, pasti sakit. Bagi Hadif Imran, cinta boleh ditangguh sehingga satu detik yang pasti. Dia sudah dewasa, biar dia yang menentukannya. Perisa vanila, coklat atau strawberi... itu haknya.


Bagi bonda, dia mahu menantu. Bonda impikan cinta berperisa iman, bersalut takwa dan dihiasi kasih sayang untuk anaknya. Hadif jadi risau bila bonda sudah naik angin! Bagaimana kalau yang dipilih bonda berwajah ratu, berlesung pipit, tetapi sengau? Atau pandai mengaji, mahir memasak, tetapi rongak giginya? Hadif buntu, bonda naik hantu! Cinta berperisa apa agaknya di akhir cerita?



Rancangan Mencari Menantu bonda rancangkan bersama TV9. Hadif resah dan kecut perut melihat calon menantu bonda. Ada yang terlebih manja, ada yang garang menggoda dan ada yang bahaya untuk dimiliki! Ketar di kaki dilindungi dengan senyuman. Bonda merencana, Hadif susun strategi. Namun kalau sudah cinta... jodoh datang juga tanpa dipaksa.



Friday, 5 October 2012

Rintihan Ku .

ASSALAMUALAIKUM ,

Huuuh , siap jugak buat BLOG ni .. smpai dah x tau nk edit ape lgi ..
 harap maaf la klaw BLOG tasha ni x lawa & serbe kekurangan .. alang2 dah bkk 2 follow la sekali ..
 bgi sesiape y mnyamph tengok BLOG tasha x yah nk mki hamon la .. ckp dpn2 kn snang ..
 agak2 lgu BLOG tasha ni memekak , bleh pause je lgu 2 .. tasha arap x de la y menyamph tengok BLOG tasha ni .. tasha ni bkn nye pandai sngat BERBLOGGER .. so klaw ade
y x kene atau pon tasha slah edit tlong2 la tegor ..


lastly , 
tasha mintak maaf kt spe2 je y bce ni , 
klaw2 tasha pernah trkasar bahase ke , tasha mintak maaf
ok kt korang .. klaw dah follow jangan lupe tegor ..
jngan sombong taw..
tasha tunggu korang semue tegor tasha ...



Irama Semalam .

IRAMA SEMALAM 
KARYA YATIE ATIQA


MENERIMA seorang lelaki yang tidak dicintai sebagai suami, perkara yang paling tidak disukai seorang gadis. Apa yang mampu Sara lakukan andai ibu dan ayah memilih Azry sebagai calon menantu dan merestui pernikahan mereka? Dia terpaksa redha. Melayari bahtera rumah tangga bersama Azry yang dulu pernah menjadi teman sepermainan tidak pernah dia fikirkan. Mereka bahagia. Memang benar kata orang, cinta selepas berkahwin indahnya sukar diungkap dengan kata-kata.

Namun kehadiran Irfan, kekasih yang pernah menghancurkan hati Sara membuatkan dia kembali mengingati cinta lamanya itu. Sanggupkah dia meninggalkan Azry dan berlari mendapatkan Irfan yang pernah membuatkan hidupnya tidak keruan dan menangis siang malam? Azry pula mula berubah, tidak seperti di awal perkahwinan mereka. Tiada lagi rasa manisnya cinta. Sara buntu. Dia mengharapkan ketulusan dalam sebuah cinta. Masih adakah lagi cinta sejati dalam dunia ini? 

Wednesday, 3 October 2012

Cempaka Putih Untuk Mu

Cempaka Putih Untuk Mu
Karya Rohani Deraman .
Sejak halaman pertama lagi, novel karya Rohani Deraman, penulis sepenuh masa dari Pasir Puteh, Kelantan, pembaca seolah-olah tersihir untuk meneruskan pembacaan. Kisah bermula apabila ayah Tini (Hartini), pegawai pertanian dipindahkan ke sebuah petempatan orang Asli di Jerantut, Pahang. Mereka sekeluarga harus meninggalkan kehidupan metropolitan Kuala Lumpur.
Kecuali Tini (sebagai pencerita, sudut pandangan pertama), mama (Sarah), Along, Angah dan Adik Amin nampak kurang selesa walaupun nakhoda keluarga, Encik Hasrul naik pangkat. Menyedari kegelisahan dan gambaran salah tentang kawasan pedalaman, papa memang pandai bergurau. Akhirnya, seisi keluarga akur.
Di tempat baru, dia mendapat kawan sekolah baharu, iaitu Ambok, Ineng dan Sinda. Tini akhirnya rapat dengan Satiah, anak Pak Morit dan Mak Sukin. Tiah kemudian diambil sebagai anak angkat oleh keluarga Tini.

Tiah menghidap penyakit barah, tetapi Pak Morit berkeras untuk mendapatkan rawatan dukun, walaupun kemudian berjaya dipujuk untuk ke hospital. Tiah sangat berbakat dalam penulisan dan mencatat buku harian peribadi miliknya dengan begitu teratur. Walaupun bertarung dengan penyakit, Tiah berjaya muncul sebagai murid terbaik PMR di SMK Kuala Batu dengan pencapaian 8A dalam PMR, manakala Tini 7A, 1B.
Tini dan Tiah terpisah kerana mendapat tawaran di sekolah asrama yang berlainan. Tini menjadi mangsa fitnah hingga ditahan di lokap selama 3 hari. Kumudian papa berjaya membantu pengetua dan polis membongkar dalang pengedaran pil ecstasy di sekolah berkenaan.
Perjumpaan cuti semester antara Tini dengan Tiah rupa-rupanya buat kali terakhir. Tiah tewas dengan serangan barah. Sebagaimana pesan Tiah lewat catatan hariannya, Tini menanam cempaka putih di pusara Tiah...

Monday, 1 October 2012

Coretan Hidup Saya .

MY BIODATA


NAME:NUR AMIELIA NATASHA BTE MOHD SENI

UMUR:12 TAHUN

AGAMA:ISLAM

KETURUNAN:MELAYU

ALAMAT:159 JALAN BERKAT,BLOK 8,F.A.TAWAR 3

ALAMAT SEKOLAH;SEKOLAH KEBANGSAAN MUZAFFAR SYAH , FELDA AIR TAWAR 3

TARIKH LAHIR:11 NOVEMBER 2012

TEMPAT LAHIR:HOSPITAL BATU PAHAT

NAMA IBU:SUINATA BINTI ZAINAL

NAMA AYAH:MOHD SENI BIN KATAMAN